The Hunger Games: Mockingjay - Part 1




Film Bilgileri

Yönetmen: Francis Lawrence
Oyuncular: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth
Yapım Yılı: 2014
Tür: Macera, Bilim Kurgu
Süre: 1 Saat 57 Dakika






Açlık Oyuncları serisinin son kitabı Alaycı Kuş ikiye bölündü. Artık kitaptan uyarlanan bir seri varsa, son filmini ikiye bölmek bir zorunluluk gibi ($). İlk ikiye bölünen ve gençlik serisi olarak kabul edebileceğimiz kitap Harry Potter ve Ölüm Yadigarları'ydı. Bu kitap 759 sayfa uzunluğundaydı ve ticari sebeplerle ikiye bölünse de sonuçta hayranları mutlu etmişti.

 Alaycı Kuş kitabı 390 sayfa. Yani ikiye bölmesi biraz daha zor, çünkü materyal az. Yine de Açlık Oyunları geçen filmin kaldığı yerden iyi bir şekilde devam ediyor ve gene, kendini beğendirirken seyiriyi çekmeyi beceriyor. İkiye bölünmüş olması filmin başını biraz yavaş kılsa da, bu genel olarak havasını bozmuyor. Gene de insanların en büyük problemi filmin tam olarak noktalanmaması olacaktır, çünkü büyük bir hikayenin sadece yarısını izliyorsunuz. Buna rağmen film kendi kategorisinde iyi. Harika bir finalin de habercisi ayrıca. Son iki film bir araya geldiğinde gerçekten çok iyi bir şeyle karşılaşacağımız kesin. İkiye bölünmüş olduğu için ilk ikisinin bulundurduğu kadar aksiyona veya tempoya sahip olmamasına rağmen, film ana temalarını iyi kullanarak izleyiciyi tutuyor. Son film için beklentiyi de bir hayli arttırıyor.



Devam etmek gerekirse bu film, ilk ikisine göre farklı bir bakış açısı içeriyor. Çünkü artık oyunlar yok; artık isyan ve politik oyunlar var. Film boyunca iki tarafın birbirine karşı yaptığı hamleleri izliyorsunuz. İki taraf da propaganda yaparak halkı etkilemeye çalışıyor. Her zaman hamlelerin neler düşünülerek yapıldığını bilmediğiniz için de bu etkileyici ve şaşırtıcı olabiliyor. Bir savaşın veya isyanın arka planına tanık oluyorsunuz. Tıpkı bir satranç oyunu gibi. Bu sürekli aksiyon bekleyenler açısından çok iç açıcı olmayabilir ancak genel olarak filmin tonunu ve havasını değiştiriyor. Ek olarak filmde şiddetin savaşın vahşeti de güzel verilmiş.

 Katniss, serinin başından beri sürüklenen ve kahraman/sembol olmayı seçmemiş bir kızdı. Sürekli başına gelenler sebebiyle bir yerde bulunmak veya bir şey yapmak zorunda kalıyordu. İlk iki film onun etrafında olan olaylar üzerineydi. Bu sefer de olaylar onun etrafında dönüyor, ancak bu sefer Katniss'in olanlardan ve olabileceklerden daha çok haberi var. Yer almak istediği bir taraf da var artık. Bu Jennifer Lawrence'ın filmde yer alması seçimi ne kadar doğru olduğunu her filmde gösteriyor. Çünkü filmler fazlasıyla onun üstüne kurulu.



Sonuç olarak Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 1 seyirciyi biraz bölebilecek bir film. Büyük bir hikayenin ilk yarısı olarak iyi bir iş çıkarıyor ve serinin daha önce ele almadığı konularla ilgileniyor. Savaş propagandası ve halkı ikna etme çabaları güzel işlenmiş. Bu sırada da devrimci hava unutulmamış tabii ki. Sonuçta serinin kalbinde devrim yatıyor. Jennnifer Lawrence'ın gene çok etkili olduğu film yavaş başlasa da seyirciyi çekip çok güzel bir yolculuğa çıkartıyor. Yolculuk tam bitmiyor tabii. Devamı için 20 Kasım 2015'te gene sinema salonunda olacağız ve bu güzel distopik seriye güle güle diyeceğiz.


Yorum Gönder

 
Support : Sitemiz | iY | Facebook Takip
Copyright © 2011. FULL TEK LİNK FİLM - All Rights Reserved
Hazırlıyan By SmuserWebsite Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger