Night at the Museum: Secret of the Tomb




Film Bilgileri

Yönetmen: Shawn Levy
Oyuncular: Ben Stiller, Robin Williams, Owen Wilson
Yapım Yılı: 2015
Tür: Komedi, Macera, Aile
Süre: 1 Saat 38 Dakika







Sekiz sene önce muhteşem bir düşüncenin ürünü olarak doğan Müzede Bir Gece serisi, Ben Stiller, Robin Williams ve Ricky Gervais’ten oluşan çarpıcı kadrosuyla klişe komedi filmlerinin bir adım önünde kendi tarzını oluşturmuş bir yapımdı. Serinin üçüncü filminde yine yönetmen koltuğunda oturan Shawn Levy ilk iki filmin aksine bu kez kahramanlarımızı duygusal boyutta bir birliktelikle seyirci karşısına çıkarmış. 2014 Ağustos ayında kaybettiğimiz Robin Williams’ın son kez kamera karşısına geçtiği film, bir veda busesi tadında, seyirciyi ilk kareden son kareye kadar duygu yüklü düşüncelere sürüklüyor. Ustaya saygının algısından olsa gerek, konuda kahkaha atılacak çok noktada insanın tuhaf bir hüzne dalması akıllarda kalan ikircikli bir durum.


Konuda 2006 yılındaki ilk olaylardan bu yana kahramanlarımızı hayatta tutan Mısır kökenli sihirli antik tablet yavaş yavaş gücünü kaybetmeye başlamıştır. Müzedeki karakterleri hayatta tutan bu tabletin durumunu engellemek isteyen Larry Daley arkadaşlarıyla beraber yine tuhaf bir maceranın içine girecektir. Larry lahitin sırrını çözmek üzere harekete geçer ve yolu bu kez Londra’ya düşer, sırrı çözmek için uğraşırken müzede yer alan canavarlarla ve tehlikelerle baş etmek zorunda kalır. Sorunu çözmek için mücadele eden karakterlerimiz olayların sonunda istediklerini alabilecek mi? Seyircinin son sahnede gördüğü Robin Williams görüntüsü eşliğinde olayların bir solukta akıp gittiğini izlemek filmdeki merak duygusunu ön plana çıkarıyor.



İlk filmin klişe olarak algılanan konu yapısı fazlaca masalsı bulunup acımasız eleştirilere maruz kalmıştı. Çocuk masallarında olduğu gibi fabl diyebileceğimiz anlatı tekniğinin bol bol kullanımı üçüncü filmde yüksek temponun çatışmalarla doldurulmasıyla derin anlam kazanmış. Üçüncü filmin diğerlerine göre daha sert biçimde konuya giriş yapması, karakterlerin çeşitliliği konuyu iyi noktalara çekmiş. Şöyle ki; Larry Daley, Teddy Roosevelt ve Jedediah karakterlerini destekleyen yan roller bu bölümde arttırılmış. Kalabalık kadronun fazlaca gürültü oluşturması film için eksi bir durum. Gerçi başrollerin konuyu sürükleyen yapısını düşünürsek ortadaki durumu fazlaca kötü olarak adlandıramayız.



Shawn Levy ilk iki filmin eksiklerini üçüncüde tamamlamayı başarmış. Lahitteki sırrın çözümüne doğru yol alırken zaman/mekan algısının dışına çıkılması, Camelot ile Mısır üstünden ilerleyen olaylar zinciri fevkin fevkinde bir tatla konuya değer katıyor. Robin Williams yine bildiğimiz oyunculuğunu ‘Teddy Roosevelt’ rolünde konuştururken, filmin birçok noktasını kurtaran ‘Larry Daley’ karakterinde Ben Stiller heyecanın doruk noktası konumunda. Owen Wilson ve Steve Coogan doğal rol yeteneklerini dört dörtlük, kusursuz sergileyip izleyeni olaylara bağlı tutuyor. Gerçi teknolojinin kullanımında abartının ön planda olduğunu düşündüğümüzde, müzedeki karakterlerin akış içinde heyecana dahil olduğunu söyleyebiliriz. Böylelikle yönetmen oyuncuları teknolojinin kusursuzluğuyla başarılı şekilde birleştirebiliyor.

 Müzede Bir Gece: Lahitteki Sır – Night at the Museum: Secret of the Tomb, Robin Williams’a duyduğumuz sevgi ve özlemi aynı potada eriten duygusal bir komedi. Klişe olmayan konusu, farklı kadrosu, başarılı yönetimi ile sizleri kendi alanında kusursuz bir yapım bekliyor.








Yorum Gönder

 
Support : Sitemiz | iY | Facebook Takip
Copyright © 2011. FULL TEK LİNK FİLM - All Rights Reserved
Hazırlıyan By SmuserWebsite Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger